Er ECC symmetrisk eller asymmetrisk?
Er ECC symmetrisk eller asymmetrisk?

Video: Er ECC symmetrisk eller asymmetrisk?

Video: Er ECC symmetrisk eller asymmetrisk?
Video: Quantum Gravity Exposed: The Dark History of Anti-Gravity 2024, April
Anonim

ECC er en tilnærming - et sett med algoritmer for nøkkelgenerering, kryptering og dekryptering - til å gjøre asymmetrisk kryptografi. Asymmetrisk kryptografiske algoritmer har den egenskapen at du ikke bruker en enkelt nøkkel - som i symmetrisk kryptografiske algoritmer som AES – men et nøkkelpar.

Videre, er AES symmetrisk eller asymmetrisk?

Hvis det samme nøkkel brukes til både kryptering og dekryptering, sies prosessen å være symmetrisk. Hvis forskjellige nøkler brukes, er prosessen definert som asymmetrisk. To av de mest brukte krypteringene algoritmer i dag er AES og RSA.

Er ECC bedre enn RSA? ECC-er Hovedfordelen er at du kan bruke mindre nøkler for samme sikkerhetsnivå, spesielt ved høye sikkerhetsnivåer (AES-256 ~ ECC -512 ~ RSA -15424). Dette er på grunn av fancy algoritmer for factoring som Number Field Sieve. Fordeler med ECC : Mindre nøkler, chiffertekster og signaturer.

Ved siden av dette, er Ecdsa symmetrisk eller asymmetrisk?

ECDSA er en signaturalgoritme avledet fra ECC (elliptic curve cryptography). Den store fordelen med asymmetrisk krypteringer som ECC er at personen som krypterer dataene ikke trenger å vite nøkkelen som brukes til å dekryptere.

Hva brukes ECC til?

elliptisk kurvekryptografi ( ECC ) er en offentlig nøkkel krypteringsteknikk basert på elliptisk kurveteori som kan være pleide å lage raskere, mindre og mer effektive kryptografiske nøkler.

Anbefalt: