Hva er forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk?
Hva er forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk?

Video: Hva er forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk?

Video: Hva er forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk?
Video: Symmetric vs. Asymmetric Encryption - CompTIA Security+ SY0-401: 6.1 2024, Mars
Anonim

Forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk Kryptering

Symmetrisk kryptering bruker en enkelt nøkkel som må deles mellom personene som trenger å motta meldingen mens asymmetrisk kryptering bruker et par offentlige nøkkel og en privat nøkkel for å kryptere og dekryptere meldinger under kommunikasjon

Spørsmålet er også, er symmetrisk eller asymmetrisk kryptering bedre?

Som regel asymmetrisk kryptering ordninger er sikrere fordi de krever både en offentlig og en privat nøkkel. Nei. AES er sikrere mot kryptoanalytiske angrep enn 512-biters RSA, selv om RSA er asymmetrisk og AES er symmetrisk.

I tillegg, er AES symmetrisk eller asymmetrisk? Hvis det samme nøkkel brukes til både kryptering og dekryptering, sies prosessen å være symmetrisk. Hvis forskjellige nøkler brukes, er prosessen definert som asymmetrisk. To av de mest brukte krypteringene algoritmer i dag er AES og RSA.

På samme måte kan man spørre seg, hva er hovedforskjellene mellom symmetrisk og asymmetrisk nøkkelkryptografi?

De grunnleggende forskjell som skiller symmetrisk og asymmetrisk kryptering er det symmetrisk kryptering muliggjør kryptering og dekryptering av meldingen med det samme nøkkel . På den andre siden, asymmetrisk kryptering bruker publikum nøkkel for kryptering , og en privat nøkkel brukes til dekryptering.

Er Cæsar-chiffer symmetrisk eller asymmetrisk?

I utgangspunktet, i en symmetrisk kryptosystem, bruker avsender og mottaker samme nøkkel for å kryptere og dekryptere meldingen. De Cæsar-chiffer beskrevet ovenfor er et godt eksempel på dette: både avsender og mottaker bruker nøkkelen på tre når de krypterer og dekrypterer meldingen.

Anbefalt: