Hvorfor er symmetrisk kryptering raskere enn asymmetrisk kryptering?
Hvorfor er symmetrisk kryptering raskere enn asymmetrisk kryptering?

Video: Hvorfor er symmetrisk kryptering raskere enn asymmetrisk kryptering?

Video: Hvorfor er symmetrisk kryptering raskere enn asymmetrisk kryptering?
Video: Symmetric vs Asymmetric Encryption – What is the Difference? 2024, September
Anonim

For standard kryptere /dekryptere funksjoner, symmetrisk Algoritmer utfører generelt mye raskere enn deres asymmetrisk motparter. Dette skyldes det faktum at asymmetrisk kryptografi er enormt ineffektiv. Symmetrisk kryptografi er designet nettopp for effektiv behandling av store datamengder.

Bare så, er symmetrisk kryptering raskere enn asymmetrisk?

Symmetrisk kryptering er generelt raskere enn asymmetrisk kryptering . Det er den grunnleggende grunnen til å bruke symmetrisk kryptering med større datamengder. Tidsforskjellen mellom de to metodene vil øke lineært ettersom datamengden øker.

hva er fordelen med å bruke asymmetrisk kryptering fremfor symmetrisk kryptering? Hoved fordel av symmetrisk kryptering over asymmetrisk kryptering er at det er raskt og effektivt for store datamengder; de ulempe er behovet for å beholde nøkkel hemmelig - dette kan være spesielt utfordrende hvor kryptering og dekryptering finner sted på forskjellige steder, noe som krever nøkkel skal flyttes

På denne måten, hva gjør asymmetrisk kryptering bedre enn symmetrisk kryptering?

Symmetrisk kryptering bruker en singel nøkkel som må deles blant menneskene som trenger å motta meldingen mens asymmetrisk kryptering bruker et par offentlig nøkkel og en privat nøkkel til kryptere og dekrypterer meldinger når du kommuniserer. Asymmetrisk kryptering tar relativt mer tid enn de symmetrisk kryptering.

Gir asymmetrisk kryptering integritet?

Til asymmetrisk kryptering å levere konfidensialitet, integritet , autentisitet og ikke-redømmerbarhet, brukere og systemer må være sikre på at en offentlig nøkkel er autentisk, at den tilhører personen eller enheten som kreves, og at den ikke er tuklet med eller erstattet av en ondsinnet tredjepart.

Anbefalt: