Er BitLocker symmetrisk eller asymmetrisk?
Er BitLocker symmetrisk eller asymmetrisk?

Video: Er BitLocker symmetrisk eller asymmetrisk?

Video: Er BitLocker symmetrisk eller asymmetrisk?
Video: TPM 2.0 using Windows 11 and Windows 10 2024, April
Anonim

Hvis forstå riktig fra dette innlegget og Wikipedia-siden for BitLocker og TPM, som standard, BitLocker bruker symmetrisk kryptografi som AES. TPM er imidlertid i stand til å utføre RSA-kryptering. Gitt at RSA-nøkkelen er lagret i TPM, hvorfor gjør BitLocker ikke bruk asymmetrisk kryptering (dvs. RSA)?

På samme måte, hva er forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk kryptering?

Forskjellen mellom symmetrisk og asymmetrisk kryptering Symmetrisk kryptering bruker en enkelt nøkkel som må deles mellom personene som trenger å motta meldingen mens asymmetrisk kryptering bruker et par offentlig nøkkel og en privat nøkkel til kryptere og dekrypterer meldinger når du kommuniserer.

Foruten ovenfor, hva er symmetriske og asymmetriske chiffer? Symmetriske og asymmetriske chiffer . I en symmetrisk chiffer , må begge parter bruke samme nøkkel for kryptering og dekryptering. Dette betyr at krypteringsnøkkelen må deles mellom de to partene før noen meldinger kan dekrypteres. I en asymmetrisk chiffer , krypteringsnøkkelen og dekrypteringsnøklene er separate.

Også å vite er, er asymmetrisk eller symmetrisk kryptering bedre?

Som regel asymmetrisk kryptering ordninger er sikrere fordi de krever både en offentlig og en privat nøkkel. Nei. AES er sikrere mot kryptoanalytiske angrep enn 512-biters RSA, selv om RSA er asymmetrisk og AES er symmetrisk.

Hvor kan vi bruke symmetriske og asymmetriske nøkler?

Du trenger bare asymmetrisk kryptografi når du trenge til utveksle informasjon med en bestemt person som du har ikke en nøkkel utvekslet med (og selv da, du bruker symmetrisk og kryptere nøkkelen asymmetrisk normalt) eller når du trenge til signere noe (i så fall du kryptere de hashverdi asymmetrisk).

Anbefalt: