Hva er en symmetrisk kryptografialgoritme?
Hva er en symmetrisk kryptografialgoritme?

Video: Hva er en symmetrisk kryptografialgoritme?

Video: Hva er en symmetrisk kryptografialgoritme?
Video: Matematik 5: RSA-kryptering 2024, Kan
Anonim

Blowfish, AES, RC4, DES, RC5 og RC6 er eksempler på symmetrisk kryptering . Den mest brukte symmetrisk algoritme er AES-128, AES-192 og AES-256. Den største ulempen med symmetrisk nøkkel kryptering er at alle involverte parter må bytte nøkkelen vant til kryptere dataene før de kan dekryptere dem.

Dessuten, hva er den beste symmetriske krypteringsalgoritmen?

Triple DES På en gang var Triple DES den anbefalte standarden og den mest brukte symmetrisk algoritme i bransjen. Triple DES bruker tre individuelle nøkler med 56 bit hver.

Man kan også spørre hvilke algoritmer som brukes i symmetrisk kryptering? Eksempler på populære symmetrisk - nøkkelalgoritmer inkluderer Twofish, Serpent, AES (Rijndael), Blowfish, CAST5, Kuznyechik, RC4, DES, 3DES, Skipjack, Safer+/++ (Bluetooth) og IDEA.

I tillegg, hva menes med symmetrisk kryptografi?

Symmetrisk kryptering er en kryptering metodikk som bruker en enkelt nøkkel for å kryptere (kode) og dekryptere (dekode) data. Det er den eldste og mest kjente teknikken for kryptering . Den hemmelige nøkkelen kan være et ord, et tall eller en streng med bokstaver, og den brukes på en melding.

Er AES et symmetrisk chiffer?

AES har blitt adoptert av den amerikanske regjeringen og brukes nå over hele verden. De algoritme beskrevet av AES er en symmetrisk - nøkkelalgoritme , betyr det samme nøkkel brukes til både kryptering og dekryptering av dataene. I USA, AES ble annonsert av NIST som US FIPS PUB 197 (FIPS 197) 26. november 2001.

Anbefalt: