Hvorfor brukes ordet symmetrisk i symmetrisk nøkkelkryptering?
Hvorfor brukes ordet symmetrisk i symmetrisk nøkkelkryptering?

Video: Hvorfor brukes ordet symmetrisk i symmetrisk nøkkelkryptering?

Video: Hvorfor brukes ordet symmetrisk i symmetrisk nøkkelkryptering?
Video: Asymmetric Encryption - Simply explained 2024, Kan
Anonim

Symmetrisk kryptering er en toveisalgoritme, fordi den matematiske algoritmen blir reversert under dekryptering av melding gjennom den samme hemmeligheten nøkkel . Symmetrisk kryptering , kalles også populært som privat- nøkkelkryptering & sikre- nøkkelkryptering.

På samme måte kan du spørre hvorfor ordet symmetri brukes i symmetrisk nøkkelkryptering?

Symmetrisk kryptering er en gammel og mest kjent teknikk. Den bruker en hemmelighet nøkkel som enten kan være et tall, en ord eller en rekke tilfeldige bokstaver. Den største ulempen med symmetrisk nøkkelkryptering er at alle involverte parter må bytte ut nøkkel brukt til kryptere dataene før de kan dekryptere dem.

Også, hvorfor kalles symmetrisk kryptering også privat nøkkelkryptering? Privat nøkkelkryptering er referert til som symmetrisk kryptering , hvor det samme privat nøkkel brukes til begge kryptering og dekrypteringsformål. EN privat nøkkel er vanligvis et langt, tilfeldig generert tall som ikke lett kan gjettes. Siden bare én nøkkel er involvert, er prosessen rask og enkel.

Med tanke på dette, hva menes med symmetrisk nøkkelkryptering?

Symmetrisk kryptering er en kryptering metodikk som bruker en enkelt nøkkel til kryptere (kode) og dekryptere (dekode) data. Det er den eldste og mest kjente teknikken for kryptering . Hemmeligheten nøkkel kan være et ord, et tall eller en streng med bokstaver, og det brukes på en melding.

Hvor brukes symmetrisk kryptering?

Når det gjelder en database, hemmeligheten nøkkel er kanskje bare tilgjengelig for selve databasen kryptere eller dekryptere. Noen eksempler på hvor symmetrisk kryptografi brukes er: Betalingsapplikasjoner, for eksempel korttransaksjoner der PII må beskyttes for å forhindre identitetstyveri eller falske avgifter.

Anbefalt: