Er de to diagonalene til et parallellogram like?
Er de to diagonalene til et parallellogram like?

Video: Er de to diagonalene til et parallellogram like?

Video: Er de to diagonalene til et parallellogram like?
Video: Proof: Diagonals of a parallelogram bisect each other | Quadrilaterals | Geometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

Når en parallellogram er delt inn i to trekanter får vi se at vinklene på tvers av fellessiden(her diagonal ) er lik . Dette beviser at de motsatte vinklene i a parallellogram er også lik . De diagonaler til et parallellogram er ikke av lik lengde.

Bare så, er diagonaler til et parallellogram kongruente?

Alle egenskapene til en parallellogram gjelder (de som betyr noe her er parallelle sider, motsatte sider er det kongruent , og diagonaler dele hverandre). Alle vinkler er per definisjon rette vinkler. De diagonaler er kongruent.

Man kan også spørre hvorfor diagonalene til et parallellogram ikke er kongruente? De diagonaler til et parallellogram er ikke lik. Fordi det parallellogram har tilstøtende vinkler som spisse og stumpe, den diagonaler del figuren i 2 par kongruent trekanter. Siden vinklene er spisse eller stumpe, er to av de kortere sidene av trekantene, både spisse og stumpe kongruent.

På samme måte, hva er diagonalen til et parallellogram?

Diagonal av Parallelogram Formel A parallellogram er en firkant hvis motsatte sider er parallelle og like. De motsatte sidene er parallelle og like, danner like vinkler på de motsatte sidene. Diagonaler til en parallellogram er segmentene som forbinder de motsatte hjørnene av figuren.

Er de to diagonalene til et rektangel like Hvorfor?

De to diagonaler er kongruente (samme lengde). Hver diagonal halverer den andre. Med andre ord, punktet hvor diagonaler krysse (kryss), deler hver diagonal inn i to like deler. Hver diagonal deler opp rektangel inn i to kongruente rettvinklede trekanter.

Anbefalt: