Halver diagonalene til parallellogrammet hverandre ved 90?
Halver diagonalene til parallellogrammet hverandre ved 90?

Video: Halver diagonalene til parallellogrammet hverandre ved 90?

Video: Halver diagonalene til parallellogrammet hverandre ved 90?
Video: Proof: Diagonals of a parallelogram bisect each other | Quadrilaterals | Geometry | Khan Academy 2024, Kan
Anonim

I noen rombe , den diagonaler (linjer som forbinder motsatte hjørner) halver hverandre i rette vinkler ( 90 °). At er , hver diagonal kutter annen i to like deler, og vinkelen der de krysser hverandre er bestandig 90 grader.

Ved siden av dette, halverer diagonaler hverandre i et parallellogram?

I noen parallellogram , den diagonaler (linjer som forbinder motsatte hjørner) halvere hverandre . At er , hver diagonal kutter annen i to like deler. I figuren ovenfor drar du et hvilket som helst toppunkt for å omforme parallellogram og overbevis deg selv om dette er så.

Vet du også, halverer diagonalene til et trapes hverandre i 90 grader? Ett par diagonalt motsatte vinkler er like i måling. Disse vinklene er sies å være kongruent med hverandre . De diagonaler møte hverandre på 90 °, betyr dette at de danner en vinkelrett halvering.

Spørsmålet er også om diagonaler i et parallellogram halverer hverandre i rette vinkler?

Nei, som hovedregel diagonaler av et parallellogram gjør ikke halver hverandre i rette vinkler . Definisjonen av en parallellogram er en firesidig polygon med motsatte sider parallelle og like lange. For alle parallellogrammer som ikke er firkanter, den diagonaler gjør det ikke krysse kl riktige vinkler.

Hva er diagonalene til et parallellogram?

De diagonaler halvere hverandre. Ett par motsatte sider er parallelle og like lange. Tilstøtende vinkler er supplerende. Hver diagonal deler firkanten i to kongruente trekanter.

Anbefalt: