Hvordan tester du en diode med et multimeter?
Hvordan tester du en diode med et multimeter?

Video: Hvordan tester du en diode med et multimeter?

Video: Hvordan tester du en diode med et multimeter?
Video: How to test a diode 2024, April
Anonim

Sett multimeter til måle vekselstrøm eller likespenning etter behov. Vri skiven til motstandsmodus (Ω). Den kan dele en plass på skiven med en annen funksjon. Koble til test fører til diode etter at den er fjernet fra kretsen.

Ganske enkelt, kan jeg teste en diode i kretsen?

Den positive terminalen til a diode kalles teanode, og den negative terminalen kalles katoden. Du kan skade a diode ved å overskride nominelle spennings- eller strømverdier. Ofte en mislykket diode vil la strømmen passere uhindret i begge retninger. Du kan teste en diode ved hjelp av et multimeter.

På samme måte, hvordan identifiserer du en diodeterminal? Det letteste måte å identifisere seg på de terminaler av en diode er å finne et "bånd" med liten bredde rundt diode som du kanskje har sett på en diode . Delen av diode på siden der dette merket er merket, er n terminal mens den andre altså er s terminal . En annen måte er å bruke diode i en enkel ledkrets.

Dessuten, hvordan tester du en likeretterdiode?

Still multimeteret til diode test posisjon, vanligvis merket med en diode symbol. Berøring av målerprobene til hver ende av a diode vil gi tre mulige avlesninger: Åpen krets (vanligvis indikert med et siffer 1 på venstre side av skjermen, eller bokstavene OL)

Hvordan sjekker du en diodepolaritet med et multimeter?

Noen ganger er det lettest å bare bruke en multimeter til test til polaritet . Snu multimeter til diode innstilling (vanligvis angitt med en diode symbol), og berør hver probe mot en av LED-terminalene. Hvis LED-en lyser, berører den positive sonden anode , og den negative sonden berører katode.

Anbefalt: