Hva er hensikten med en Schottky-diode?
Hva er hensikten med en Schottky-diode?

Video: Hva er hensikten med en Schottky-diode?

Video: Hva er hensikten med en Schottky-diode?
Video: Jan Skoland: Hva er hensikten med livet? 2024, Kan
Anonim

EN Schottky diode er en type elektronisk komponent, som også er kjent som en barriere diode . Den er mye brukt i forskjellige applikasjoner som en mikser, i radiofrekvensapplikasjoner og som en likeretter i strømapplikasjoner. Det er en lavspenning diode . Effektfallet er lavere sammenlignet med PN-krysset dioder.

På samme måte spørs det, hva er forskjellen mellom Schottky-diode og normaldiode?

Mens i Schottky diode krysset er inne mellom N type halvleder til metallplate. De schottky barriere diode har elektroner som majoritetsbærere på begge sider av krysset. Så det er en unipolar enhet. Med andre ord er foroverspenningsfallet (Vf) mindre sammenlignet med vanlig Type PN-kryss dioder.

I tillegg, hva er en diode og hva brukes den til? Dioder kan være brukt som likerettere, signalbegrensere, spenningsregulatorer, brytere, signalmodulatorer, signalmiksere, signaldemodulatorer og oscillatorer. Den grunnleggende egenskapen til en diode er dens tendens til å lede elektrisk strøm i bare én retning.

Dessuten, hvordan fungerer en Schottky-barrierediode?

På grunn av denne grunn kan ikke elektroner strømme over Schottky-barrieren . Under foroverforspent tilstand mottar et elektron som er tilstede på N-siden mer energi for å krysse krysset barriere og går inn i metallet. På grunn av dette kalles elektronene også som varmebærere. Derfor, diode kalles som hot carrier Diode.

Hvorfor er Schottky-diode kjent som varmbærerdiode?

Schottky Barriere ( Varmt - Transportør ) Dioder . EN Schottky diode , også kjent som en varmbærerdiode , er en halvleder diode som har et lavt spenningsfall fremover og en veldig rask byttehandling. Det er et lite spenningsfall over diode terminaler når strømmen flyter gjennom en diode.

Anbefalt: