Hva er åpen kildekode-programvare?
Hva er åpen kildekode-programvare?

Video: Hva er åpen kildekode-programvare?

Video: Hva er åpen kildekode-programvare?
Video: Open Source Explained 2024, April
Anonim

Åpen - kildeprogramvare (OSS) er en type datamaskin programvare i hvilken kilde koden er utgitt under en lisens der opphavsrettsinnehaveren gir brukere rettigheter til å studere, endre og distribuere programvare til hvem som helst og til ethvert formål. Åpen - kildeprogramvare kan utvikles på en offentlig måte.

På samme måte spørs det, hva er eksempler på programvare med åpen kildekode?

Bredt brukt åpen - kildeprogramvare Prime eksempler på åpne - kilde produktene er Apache HTTP Server, e-handelsplattformen osCommerce, nettleserne Mozilla Firefox og Chromium (prosjektet der det store flertallet av utviklingen av gratisvaren Google Chrome foregår) og hele kontorpakken LibreOffice.

Foruten ovenfor, hvordan fungerer åpen kildekode-programvare? Programvare med åpen kildekode er programvare med kilde kode som alle kan inspisere, modifisere og forbedre. " Kilde kode" er en del av programvare som de fleste databrukere aldri ser; det er koden dataprogrammerere kan manipulere for å endre hvordan et stykke programvare -et "program" eller "applikasjon"- virker.

Angående dette, hva er åpen kildekode-programvare?

Åpen - kildeprogramvare (OSS) er hvilken som helst datamaskin programvare som er distribuert med sin kilde kode tilgjengelig for endring. Det betyr at det vanligvis inkluderer en lisens for programmerere til å endre programvare på hvilken som helst måte de velger: De kan fikse feil, forbedre funksjoner eller tilpasse programvare for å passe deres egne behov.

Er åpen kildekode-programvare gratis?

Nesten alle åpen kildekode programvare er gratis programvare , men det finnes unntak. Først noen åpen kilde lisenser er for restriktive, så de kvalifiserer ikke som gratis lisenser. Imidlertid kan brukere i så fall kompilere kilde kode å lage og distribuere gratis kjørbare filer.

Anbefalt: