Hvordan fungerer en Schottky-diode?
Hvordan fungerer en Schottky-diode?

Video: Hvordan fungerer en Schottky-diode?

Video: Hvordan fungerer en Schottky-diode?
Video: Learn how to test the Schottky diode with a multimeter 2024, Kan
Anonim

EN Schottky diode er også kjent som en varmbærer diode ; det er en halvleder diode med en veldig hurtigbrytende handling, men et lavt spenningsfall fremover. Når en strøm flyter gjennom diode det er et lite spenningsfall over diode terminaler.

Med tanke på dette, hva er forskjellen mellom Schottky diode og normal diode?

Mens i Schottky diode krysset er inne mellom N type halvleder til metallplate. De schottky barriere diode har elektroner som majoritetsbærere på begge sider av krysset. Så det er en unipolar enhet. Med andre ord er foroverspenningsfallet (Vf) mindre sammenlignet med vanlig Type PN-kryss dioder.

På samme måte, hvordan fungerer en diode? Hovedfunksjoner. Den vanligste funksjonen til a diode er å la en elektrisk strøm passere i én retning (kalt diodene forover), mens du blokkerer den i motsatt retning (bakover). Assuch, den diode kan sees på som en elektronisk versjon av en tilbakeslagsventil.

Deretter er spørsmålet, hva menes med Schottky-diode?

De Schottky diode (oppkalt etter den tyske fysikeren Walter H. Schottky ), også kjent som Schottky barriere diode eller hot-carrier diode , er en halvleder diode dannet av krysset mellom en halvleder og et metall. Den har et lavt spenningsfall fremover og svært rask koblingshandling.

Hva er fordelene med Schottky diode?

En av de primære fordeler av å bruke en Schottky diode over en vanlig diode er deres lave spenningsfall. Dette tillater en Schottky diode å bruke mindre spenning enn en standard diode , bruker bare 0,3-0,4V over kryssene.

Anbefalt: