Innholdsfortegnelse:

Hva er lineær datastruktur i datastruktur?
Hva er lineær datastruktur i datastruktur?

Video: Hva er lineær datastruktur i datastruktur?

Video: Hva er lineær datastruktur i datastruktur?
Video: Data Structures Summary 2024, April
Anonim

Lineær datastruktur

Data struktur hvor data elementer er ordnet sekvensielt eller lineært der elementene er festet til dets forrige og neste tilstøtende i det som kalles en lineær datastruktur . I lineær datastruktur , enkeltnivå er involvert. Derfor kan vi bare krysse alle elementene i ett løp

På denne måten, hva er lineær datastruktur?

Lineær datastruktur : A lineær datastruktur krysser data elementer sekvensielt, hvor bare ett data element kan nås direkte. Eks: matriser, koblede lister. Ikke- Lineær datastruktur : Hver data varen er knyttet til flere andre data elementer på en måte som er spesifikk for å reflektere relasjoner.

Deretter er spørsmålet, hva er type datastruktur? Ordningen med å organisere relatert informasjon er kjent som ' data struktur '. De typer datastruktur er: Lister: En gruppe lignende elementer med tilkobling til forrige eller/og neste data gjenstander. Matriser: Et sett med homogene verdier. Records: Et sett med felt, hvor hvert felt består av data tilhører en data-type.

Hva er lineær datastruktur forklare med eksempel?

Lineær datastruktur : Eksempler av lineære datastrukturer er array, stabler, kø og koblet liste. De kan implementeres i minnet på to måter. Den første metoden er ved å ha en lineær forhold mellom elementer ved hjelp av sekvensielle minneplasseringer.

Hva er lineær og ikke-lineær struktur?

1. I en lineær data struktur , er dataelementer ordnet i en lineær rekkefølge hvor hvert eneste element er festet til sin forrige og neste tilstøtende. I en ikke - lineær data struktur , er dataelementer festet på hierarkisk måte. I lineær data struktur , kan dataelementer bare krysses i en enkelt kjøring.

Anbefalt: