Hva er lineær blokkkode?
Hva er lineær blokkkode?

Video: Hva er lineær blokkkode?

Video: Hva er lineær blokkkode?
Video: How to Distinguish Between Linear & Nonlinear : Math Teacher Tips 2024, April
Anonim

I kodingsteori, a lineær kode er en feilretting kode for hvilket evt lineær kombinasjon av kodeord er også et kodeord. Kodeordene i en lineær blokkkode er blokker av symboler som er kodet med flere symboler enn den opprinnelige verdien som skal sendes.

Folk spør også, hva er egenskapene til lineær blokkkode?

2. LINEÆR BLOKK KODEI a (n, k) lineær blokkkode :1. del av k bits er alltid identisk med meldingssekvensen som skal overføres. Den andre delen av (n-k) biter beregnes fra meldingsbiter i henhold til kodingsregelen og kalles paritetsbiter.

hvordan er sykliske koder forskjellige fra lineære blokkkoder? Forklaring: The sykliske koder er en underklasse av lineære koder . Den er designet ved hjelp av tilbakemeldingsskiftregistre. Forklaring: A syklisk kode kan genereres ved hjelp av generatorpolynom og blokkere koder kan genereres ved hjelp av generatormatrise.

Spørsmålet er også, hvordan beviser du en lineær kode?

EN lineær kode er vanligvis definert som et underrom av Fn for et felt F (siden du snakker om biter, kan du ta F=F2={0, 1}). De kode C generert av en genererende matrise G er spennet til radene i G. Spennet til et sett med vektorer i Fn er et underrom av Fn, så C er en lineær kode.

Hva menes med lineær kode?

I kodingsteori, a lineær kode er en feilretting kode for hvilket evt lineær kombinasjon av kodeord er også et kodeord. Kodeordene i en lineær blokkere kode er blokker med symboler som er kodet med flere symboler enn den opprinnelige verdien som skal sendes.

Anbefalt: