Hva er ruteoppsummering eller aggregering?
Hva er ruteoppsummering eller aggregering?

Video: Hva er ruteoppsummering eller aggregering?

Video: Hva er ruteoppsummering eller aggregering?
Video: Hva er best av iskrem og trening? 2024, April
Anonim

Ruteoppsummering , også kalt ruteaggregering , er en metode for å minimere antallet ruting tabeller i en IP (Internet Protocol) nettverk.

Folk spør også, hva menes med begrepet ruteaggregering?

Ruteaggregering er en varamann begrep til ruteoppsummering , som er en metode som brukes for å minimere antallet ruting tabeller som kreves i et IP-nettverk.

Man kan også spørre seg, hva er fordelen med ruteoppsummering? De fordeler av oppsummering er at det reduserer antall oppføringer i rute tabell, som reduserer belastningen på ruteren og nettverksoverhead, og skjuler ustabilitet i systemet bak sammendrag , som forblir gyldig selv om oppsummerte nettverk er utilgjengelige. Ordet sammenhengende forvirrer noen ganger folk.

Bare så, er rute A oppsummering?

Ruteoppsummering er en metode der vi lager en oppsummerende rute som representerer flere nettverk/undernett. Det kalles også rute aggregering eller supernetting. Oppsummering har en rekke fordeler: Sparer minne: ruting tabeller vil være mindre, noe som reduserer minnekravene.

Hva er ruteoppsummering i OSPF?

Et nøkkeltrekk ved OSPF protokoll er evnen til oppsummere ruter ved område- og autonome systemgrenser. Ruteoppsummering er viktig fordi det reduserer mengden av OSPF LSA-flom og størrelsene på LSDB-er og ruting tabeller, noe som også reduserer minnet og CPU-utnyttelsen på ruterne.

Anbefalt: