Hva er forskjellene mellom en krypteringsalgoritme og en nøkkel?
Hva er forskjellene mellom en krypteringsalgoritme og en nøkkel?

Video: Hva er forskjellene mellom en krypteringsalgoritme og en nøkkel?

Video: Hva er forskjellene mellom en krypteringsalgoritme og en nøkkel?
Video: Asymmetric Encryption - Simply explained 2024, Kan
Anonim

Algoritme er offentlig, kjent av avsender, mottaker, angriper og alle som vet om kryptering . Nøkkel på den annen side er en unik verdi som bare brukes av deg (og mottakeren i tilfelle Symmetric Kryptering ). Nøkkel er det som gjør din kryptert melding som er unik fra de som brukes av andre.

Ganske enkelt, hva er nøkkelen i krypteringsalgoritmen?

I kryptografi , a nøkkel er et stykke informasjon (en parameter) som bestemmer den funksjonelle utgangen til en kryptografikk algoritme . Til krypteringsalgoritmer , a nøkkel spesifiserer transformasjonen av ren tekst til chiffertekst, og omvendt for dekryptering algoritmer.

Man kan også spørre, hvilken type nøkkel har én nøkkel for kryptering og en annen nøkkel for dekryptering? Husk at det er to grunnleggende typer av kryptering : symmetriske algoritmer: (også kalt "hemmelig nøkkel ”) bruk det samme nøkkel for begge kryptering og dekryptering ; asymmetriske algoritmer: (også kalt "offentlig nøkkel ") bruk forskjellige nøkler for kryptering og dekryptering.

Her, hvordan ser en krypteringsnøkkel ut?

Symmetrisk nøkkelkryptering brukes til kryptering store datamengder effektivt. 256-biters AES-nøkler er symmetriske nøkler. Asymmetrisk, eller offentlig/privat kryptering , bruker et par nøkler. Når en asymmetrisk nøkkel par er generert, det offentlige nøkkel er vanligvis vant til kryptere , og det private nøkkel brukes vanligvis til å dekryptere.

Hva er chiffer og nøkkel?

EN chiffer Algoritme er en matematisk formel designet spesielt for å skjule verdien og innholdet i data. Dette nøkkel brukes til å kryptere dataene, og enten det nøkkel eller en komplementær nøkkel er nødvendig for å dekryptere dataene tilbake til en nyttig form.

Anbefalt: