Hva mener du med privat nøkkel og offentlig nøkkel kryptografi?
Hva mener du med privat nøkkel og offentlig nøkkel kryptografi?

Video: Hva mener du med privat nøkkel og offentlig nøkkel kryptografi?

Video: Hva mener du med privat nøkkel og offentlig nøkkel kryptografi?
Video: Steven Greer: UAPs, CE5, Lazar, Skinwalker Ranch 2024, April
Anonim

I offentlig nøkkelkryptering , to nøklene er brukt, en nøkkel brukes til kryptering og mens den andre brukes til dekryptering. 3. I privat nøkkelkryptering , den nøkkel holdes som hemmelig. I offentlig nøkkelkryptering , en av de to nøkler holdes som hemmelig.

Så, hva er forskjellen mellom offentlig og privat nøkkelkryptografi?

Hoved forskjell mellom offentlig nøkkel og privat nøkkel i kryptografi er det offentlig nøkkel brukes til data kryptering mens privat nøkkel brukes til datadekryptering. Kort sagt, en melding kryptert med offentlig nøkkel kan ikke dekrypteres uten å bruke den tilsvarende privat nøkkel.

For det andre, hva er krypteringsmetoden for offentlig nøkkel? Offentlig - nøkkelkryptering er et kryptografisk system som bruker to nøkler --a offentlig nøkkel kjent for alle og en privat eller hemmelig nøkkel bare kjent for mottakeren av meldingen. Eksempel: Når John vil sende en sikker melding til Jane, bruker han Jane's offentlig nøkkel til kryptere meldingen.

Når du tar dette i betraktning, hva mener du med privat nøkkelkryptering?

EN privat nøkkel er en liten bit kode som er sammenkoblet med en offentlig nøkkel for å sette i gang algoritmer for tekst kryptering og dekryptering. Den er opprettet som en del av offentligheten nøkkelkryptografi under asymmetrisk- nøkkelkryptering og brukes til å dekryptere og transformere en melding til et lesbart format. EN privat nøkkel er også kjent som en hemmelig nøkkel.

Hva brukes offentlig nøkkelkryptografi til?

En definisjon av Offentlig nøkkelkryptering Offentlig nøkkelkryptering bruker et par nøkler å kryptere og dekryptere data for å beskytte dem mot uautorisert tilgang eller bruk. Nettverksbrukere mottar en offentlig og privat nøkkel par fra sertifiseringsmyndighetene. Dette nøkkel er pleide å kryptere meldingen og sende den til mottakeren.

Anbefalt: