Hva er privat nøkkel og offentlig nøkkel i Blockchain?
Hva er privat nøkkel og offentlig nøkkel i Blockchain?

Video: Hva er privat nøkkel og offentlig nøkkel i Blockchain?

Video: Hva er privat nøkkel og offentlig nøkkel i Blockchain?
Video: What is a Crypto Wallet ? Everything You Need to Know 2024, April
Anonim

Når noen sender deg kryptomynter over Blockchain , sender de dem faktisk til en hashed versjon av det som er kjent som " Offentlig nøkkel ". Det er en annen nøkkel som er skjult for dem, som er kjent som " Privat nøkkel ." Dette Privat nøkkel brukes til å utlede Offentlig nøkkel.

På samme måte kan man spørre seg, hva er den private nøkkelen i Blockchain?

De privat nøkkel er det som gir en kryptovaluta-bruker eierskap til midlene på en gitt adresse. De Blockchain lommebok genereres og lagres automatisk private nøkler for deg.

På samme måte, krypterer du med offentlig eller privat nøkkel? Hvis du krypterer en melding med din privat nøkkel , kan den leses (dekrypteres) av alle som har din offentlig nøkkel . Siden offentlig nøkkel er ment å være - selvfølgelig - offentlig , meldingen er ikke lenger privat.

På samme måte spør folk, hva er forskjellen mellom offentlig nøkkel og privat nøkkel?

EN offentlig nøkkel brukes kun til å kryptere meldinger, ikke dekryptere. EN offentlig nøkkel er publisert slik at hvem som helst kan sende en bestemt mottaker en sikker melding. EN privat nøkkel kan brukes til å dekryptere meldinger som er kryptert med en matchende offentlig nøkkel . Som begrepet antyder, private nøkler er ment å være hemmelige.

Hva er min private nøkkel?

Den private nøkkelen er en egen fil som brukes i de kryptering/dekryptering av data sendt mellom din server og de kobler til klienter. EN privat nøkkel er laget av deg- de sertifikateier - når du ber om det din sertifikat med en Certificate Signing Request (CSR).

Anbefalt: