Hvor sikker er åpen kildekode?
Hvor sikker er åpen kildekode?

Video: Hvor sikker er åpen kildekode?

Video: Hvor sikker er åpen kildekode?
Video: Is Open Source Software More Secure Than Proprietary Closed Source Software? 2024, April
Anonim

Den største bekymringen er at fordi gratis og åpen kilde programvare (Foss) er bygget av fellesskap av utviklere med kilde kode offentlig tilgjengelig, tilgang er også åpen til hackere og ondsinnede brukere. Som et resultat kan det være en antagelse om at Foss er mindre sikre enn proprietære applikasjoner.

Er åpen kildekode-programvare sikker på denne måten?

Proprietær programvare er iboende mer sikre enn åpen kildekode programvare . Men en kommersiell lisens garanterer ikke sikkerhet . I motsetning til proprietær programvare , åpen kilde prosjekter er transparente om potensielle sårbarheter. Med betalt programvare du må bare stole på leverandøren.

Spørsmålet er deretter, er lukket kildekode-programvare sikrere? I denne forbindelse, åpen kildeprogramvare er mer sikkert enn lukket kildekode programvare . Dessuten åpen kildeprogramvare lar brukerne vurdere hvordan sikre de programvare er av seg selv fordi de har tilgang til sin kilde kode. Det er ikke mulig for lukket kildekode programvare.

Også for å vite, kan du stole på åpen kildekode?

Hvis du ikke gjør det tillit de generelt bygde applikasjonene, du kan last ned kilde kode deg selv, verifiser og kompiler den til ditt eget bygg. Nei, åpen - kilde programvare er ikke, iboende, noe sikrere enn lukket- kilde programvare. Men det er ikke iboende mindre sikkert heller.

Er åpen kildekode-programvare lettere å hacke?

Åpen - kilde talsmenn antyder at det er mye sikrere enn lukket kilde , derfor vanskeligere å hack . Det andre laget foreslår det fordi det er åpen - kilde , og fordi det er tilgjengelig for alle, inkludert hackere, for å inspisere, er det mye mer lettere for å finne og utnytte sikkerhetsfeil.

Anbefalt: