Hvordan beviser du en lineær kode?
Hvordan beviser du en lineær kode?

Video: Hvordan beviser du en lineær kode?

Video: Hvordan beviser du en lineær kode?
Video: Linear Codes Introduction 2024, Kan
Anonim

EN lineær kode er vanligvis definert som et underrom av Fn for et felt F (siden du snakker om biter, kan du ta F=F2={0, 1}). De kode C generert av en genererende matrise G er spennet til radene i G. Spennet til et sett med vektorer i Fn er et underrom av Fn, så C er en lineær kode.

Folk spør også, hva er en lineær blokkkode?

I kodingsteori, a lineær kode er en feilretting kode for hvilket evt lineær kombinasjon av kodeord er også et kodeord. Kodeordene i en lineær blokkkode er blokker av symboler som er kodet med flere symboler enn den opprinnelige verdien som skal sendes.

Dessuten, hva er syndrom i Hamming-kode? I kodingsteori, Hamming (7, 4) er en lineær feilkorrigering kode som koder fire biter med data til syv biter ved å legge til tre paritetsbiter. Det er medlem av en større familie av Hamming-koder , men begrepet Hamming-kode refererer ofte til dette spesifikke kode at Richard W. Hamming introdusert i 1950.

Så, hva er egenskapene til lineær blokkkode?

2. LINEÆR BLOKK KODEI a (n, k) lineær blokkkode :1. del av k bits er alltid identisk med meldingssekvensen som skal overføres. Den andre delen av (n-k) biter beregnes fra meldingsbiter i henhold til kodingsregelen og kalles paritetsbiter.

Hva er ikke-binær kode?

Ikke - binær feilretting koder . Koder for å korrigere enkle små feil, og for å korrigere enkle små feil og detektere doble små feil, i en melding av vilkårlig lengde, for et vilkårlig antall forskjellige signaler i kanalen, er utledet i denne artikkelen.

Anbefalt: