Innholdsfortegnelse:

Hva er et dårlig argument?
Hva er et dårlig argument?

Video: Hva er et dårlig argument?

Video: Hva er et dårlig argument?
Video: Video 183 Norskprøven: B1-B2 Argumenterende tekst 2024, Kan
Anonim

EN dårlig argument er en der premissene ikke gir god grunn til å akseptere konklusjonen. Konklusjonen kan være sann, men begrunnelsen gir ikke god grunn til å akseptere den.

På samme måte kan du spørre, hvordan vet du et dårlig argument?

Her er mine viktigste take away:

  1. Skille mellom retorikk og logikk. I logiske argumenter spiller det selvsagt noen rolle om logikken din stemmer.
  2. Identifiser dårlige bevis. Et dårlig bevis kan være en falsk sammenligning.
  3. Identifiser feil antall valg. Denne er lett å få øye på.
  4. Identifiser koblinger mellom bevis og konklusjon.

Foruten ovenfor, hva er forskjellen mellom gode og dårlige argumenter? Mest argumenter rett og slett ha et forhold der premissene i ulik grad av styrke støtter konklusjonen. God de gjør svært få og svært rimelige antakelser. Derfor støtter deres premisser sterkt deres konklusjon. Dårlig de gjør veldig mange og svært usikre antagelser.

Med tanke på dette, hva er et godt argument?

EN godt argument er en argument som enten er gyldig eller sterk, og med plausible premisser som er sanne, stiller ikke spørsmålet, og er relevante for konklusjonen. Siden konklusjonen av argument er falsk, alle dens premisser er falske.» «Konklusjonen på dette argument følger ikke av lokalene.

Hva er et svakt argument?

Så a svakt argument er en som feiler enten logisk eller personen som vurderer argument godtar ikke ett eller flere av lokalene. An argument kan være svak , derfor fordi den er dårlig utformet. Eller i tilfeller der det er gyldig eller overbevisende, så kan det være det svak fordi du ikke klarer å tro at premissene er sanne.

Anbefalt: