Hva er ECC i nettverkssikkerhet?
Hva er ECC i nettverkssikkerhet?

Video: Hva er ECC i nettverkssikkerhet?

Video: Hva er ECC i nettverkssikkerhet?
Video: What is a Server? Servers vs Desktops Explained 2024, Kan
Anonim

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi. elliptisk-kurve kryptografi ( ECC ) er en tilnærming til offentlig nøkkelkryptografi basert på den algebraiske strukturen til elliptiske kurver over endelige felt. ECC krever mindre nøkler sammenlignet med ikke-EC-kryptering (basert på vanlige Galois-felt) for å gi tilsvarende sikkerhet.

Hva brukes ECC til i denne forbindelse?

elliptisk kurvekryptografi ( ECC ) er en offentlig nøkkel krypteringsteknikk basert på elliptisk kurveteori som kan være pleide å lage raskere, mindre og mer effektive kryptografiske nøkler.

Videre, er ECC sikkert? Problemer med ECC Implementeringshistorien har vist at selv om en sikre implementering av ECC kurve er teoretisk mulig, det er ikke lett å oppnå. Faktisk kan feil implementeringer føre til ECC private nøkkellekkasjer i en rekke scenarier.

Tilsvarende, hvordan fungerer ECC-kryptering?

Elliptisk kurvekryptering eller ECC er offentlig nøkkel kryptografi som bruker egenskapene til en elliptisk kurve over et begrenset felt for kryptering . For eksempel 256-bit ECC offentlig nøkkel gir sammenlignbar sikkerhet med en 3072-biters RSA offentlig nøkkel.

Hvorfor er ECC bedre enn RSA?

Elliptisk kurvekryptografi er sannsynligvis bedre for de fleste formål, men ikke for alt. ECC-er Hovedfordelen er at du kan bruke mindre nøkler for samme sikkerhetsnivå, spesielt ved høye sikkerhetsnivåer (AES-256 ~ ECC -512 ~ RSA -15424). Mindre nøkler, chiffertekster og signaturer. Veldig rask nøkkelgenerering.

Anbefalt: