Kan jeg bruke ECC- og ikke-ECC-minne sammen?
Kan jeg bruke ECC- og ikke-ECC-minne sammen?

Video: Kan jeg bruke ECC- og ikke-ECC-minne sammen?

Video: Kan jeg bruke ECC- og ikke-ECC-minne sammen?
Video: We Explain ECC and Non-ECC Memory | Server Factory Explains 2024, April
Anonim

Svar: ECC (Feilretting av kode) hukommelse er paritet hukommelse og ikke - ECC minne er ikke -paritet. Noen kilder sier du kan bland til og med de to typene RAM og ECC RAM vil jobber som ikke - ECC minne . Imidlertid de fleste hukommelse selskaper gjøre støtter ikke blanding av de to typene, så prøv det på eget ansvar.

Deretter kan man også spørre, hva er forskjellen mellom ECC og ikke-ECC-minne?

Forskjellen mellom ECC og Non - ECCMinne . ECC står for "feilkorrigerende kode." Likeparitet hukommelse , ECC minne oppdager og rapporterer hukommelse feil. Men mens paritet bare kan oppdage feil, ECC kan faktisk rette feil uten å forstyrre de andre operasjonene til systemet ditt.

På samme måte, hva brukes ECC-minne til? Feilrettende kode hukommelse ( ECC minne ) er en type datalagring som kan oppdage og korrigere de mest vanlige typer intern datakorrupsjon. ECC minne er brukt i de fleste datamaskiner hvor datakorrupsjon ikke kan tolereres under noen omstendigheter, for eksempel for vitenskapelig eller økonomisk databehandling.

Vet også, gjør ECC-minne en forskjell?

ECC RAM er annerledes som den har en ekstra hukommelse brikke som fungerer som både feildeteksjon og korrigering for de andre åtte RAM-brikkene. I stedet for en enkeltparitetsbit for hver 8. databit, ECC bruker en 7 bit kode som er genereres automatisk for hver 64 bit med data som er lagret i RAM.

Trenger ECC minne?

Heldigvis, hukommelse feil er sjeldne i dag hukommelse sjetonger, så de fleste gjennomsnittlige brukere har ikke en trenge til ECC . Hvis du planlegger å bruke systemet som en server eller annen "oppdragskritisk" maskin, anbefaler vi ECC.

Anbefalt: