Er Mongodb distribuert database?
Er Mongodb distribuert database?

Video: Er Mongodb distribuert database?

Video: Er Mongodb distribuert database?
Video: Distributed Systems Demo - MongoDB Core Database 2024, April
Anonim

MongoDB er en ledende ikke-relasjonell database styringssystem, og et fremtredende medlem av NoSQL-bevegelsen. I stedet for å bruke tabellene og faste skjemaene til en relasjonell database styringssystem (RDBMS), MongoDB bruker nøkkelverdilagring i innsamling av dokumenter.

Ved siden av dette, er MongoDB bra for transaksjonsdatabase?

I sin kjerne, MongoDB er et dokument database og - nesten som standard - denne typen databaser er ikke ACID-kompatible, spesielt når det gjelder multi-dokument transaksjoner (på dokumentnivå, MongoDB støtter allerede ACID transaksjoner ).

Deretter er spørsmålet om MongoDB mister data? MongoDB kan miste data på mange oppsiktsvekkende måter Gjenoppretting av korrupt database var ikke vellykket, før transaksjonslogg. Replikering mellom master og slave hadde hull i oploggene, noe som førte til at slaver manglet poster masteren hadde. Ja, det er ingen kontrollsum, og ja, replikeringsstatusen hadde slavene gjeldende.

Deretter er spørsmålet, er MongoDB en NoSQL?

MongoDB er en type NoSQL database. MongoDB's modellen er "dokumentlagring". NoSQL er alle databaser som ikke er relasjonsdatabaser (Redis, MongoDB , Cassandra, etc.). NoSQL databaser bruker ikke SQL.

Hvordan lagrer MongoDB data?

I MongoDB , data lagres som dokumenter. Disse dokumentene er lagret i MongoDB i JSON-format (JavaScript Object Notation). JSON-dokumenter støtter innebygde felt, så relatert data og lister over data kan være lagret med dokumentet i stedet for en ekstern tabell. JSON er formatert som navn/verdi-par.

Anbefalt: