Hvorfor brukes halvledere i elektronikk?
Hvorfor brukes halvledere i elektronikk?

Video: Hvorfor brukes halvledere i elektronikk?

Video: Hvorfor brukes halvledere i elektronikk?
Video: What Is A Semiconductor? 2024, Kan
Anonim

Halvledere er brukt i mange elektrisk kretser fordi vi kan kontrollere strømmen av elektroner i dette materialet, for eksempel med en kontrollerende strøm. Halvledere er også brukt for andre spesielle eiendommer. Faktisk er en solcelle laget av halvledere som er følsomme for lysenergi.

Angående dette, hvorfor er halvledere så viktige?

Halvledere er spesielt viktig ettersom varierende forhold som temperatur og urenhetsinnhold lett kan endre deres ledningsevne. Kombinasjonen av ulike halvleder typer sammen genererer enheter med spesielle elektriske egenskaper, som tillater kontroll av elektriske signaler.

Spørsmålet er deretter hva som gjør halvledere nyttige for å konstruere elektronikk? Vi bruker halvleder fordi vi ønsker et materiale som du enkelt kan kontrollere ledningsevnen. Og for dette formålet, halvledere er den beste. Det er ikke så lett å kontrollere ledningsevnen til ledere. Transistoren fungerer som en bryter, det vil si tett (lav motstand) eller åpen (høy motstand).

På samme måte, hvorfor brukes halvledere i stedet for ledere?

Siden halvledere ligge mellom konduktører og isolatorene den bytter mellom de to materialene ved i hovedsak to forskjellige temperaturer som gjør den mer fleksibel. Strømstrømmen styres innenfor ønsket nivå.

Hvilke er de mest brukte halvlederne og hvorfor?

Silisium er mest brukte halvledere materiale fordi det har et nyttig temperaturområde og er rikelig, billig og enkelt å produsere.

Anbefalt: