Hvilke egenskaper ved halvledere gjør dem nyttige i elektroniske enheter?
Hvilke egenskaper ved halvledere gjør dem nyttige i elektroniske enheter?

Video: Hvilke egenskaper ved halvledere gjør dem nyttige i elektroniske enheter?

Video: Hvilke egenskaper ved halvledere gjør dem nyttige i elektroniske enheter?
Video: El Reset y El Amor (Completo) Suzanne Powell - Barcelona - 17-03-2011 2024, Kan
Anonim

Halvledere er kjent for å inneholde visse spesielle egenskaper hvilken gjøre dem nyttige i en elektronisk apparat . Halvledere har en resistivitet høyere enn en isolator, men mindre enn en leder. Også den nåværende gjennomføringen egenskapen til halvlederen endres når en passende urenhet tilsettes den.

På samme måte, hvilke egenskaper til halvledere gjør dem nyttige i elektroniske enheter quizlet?

De egenskapen til halvledere at lager dem mest nyttig for å bygge elektroniske enheter er det deres egenskaper tillate dem skal brukes til å kontrollere ladestrømmen. Atompartikkel med positiv elektrisk ladning. Hvordan kan et objekt bli ladet? Objekter blir ladet når atomene deres får eller mister elektroner.

Dessuten, hva er egenskapene til en halvleder? Halvledere har spesifikke elektriske egenskaper. Et stoff som leder elektrisitet kalles en leder, og et stoff som ikke leder elektrisitet kalles en isolator. Halvledere er stoffer med egenskaper et sted mellom seg. Elektriske egenskaper kan angis ved resistivitet.

Angående dette, hvorfor bruker vi halvleder i elektroniske enheter?

Fordi halvledere har en unik atomstruktur som gjør at deres ledningsevne kan kontrolleres ved stimulering med elektriske strømmer, elektromagnetiske felt eller til og med lys. Siden elektroner har en negativ ladning, er denne typen krystall med ekstra elektroner kjent som en N-type eller N-dopet halvleder.

Hvordan endrer tilsetning av andre metaller egenskapene til halvledere?

Ved høyere temperaturer, mer av halvleder `s elektroner kan hoppe gapet; og dens ledningsevne øker tilsvarende. Elektrisk egenskaper kan også være endret ved doping ( legger til urenheter til halvleder materiale). Også dette er en av deres store eiendeler.

Anbefalt: