Innholdsfortegnelse:

Hvordan programmerer du en lyssensor i RobotC?
Hvordan programmerer du en lyssensor i RobotC?

Video: Hvordan programmerer du en lyssensor i RobotC?

Video: Hvordan programmerer du en lyssensor i RobotC?
Video: Makeblock Untimate Robot Kit Part 2 : Robtic Arm Explaine, Software, Code App and Having Fun demo 2024, April
Anonim

Det første vi må gjøre er å konfigurere RobotC for vår lyssensorer . Åpne opp Robot > Motorer og oppsett av sensorer , velg Analog 0-5-fanen, og konfigurer deretter anlg0 som rightLight og anlg1 som leftLight. Typen for begge skal settes til Lyssensor.

Med dette i øyesyn, hvordan programmerer du en lyssensor?

Hvordan programmere en lyssensor

  1. Vri "Lite" og "Time" kontrollknappene (plassert på høyre og venstre side av sensorbasen bakover) mot klokken til de hver peker på "Test". Vri "Sens (Sensor)"-kontrollknappen (plassert mellom "Lite" og "Time"-knappene) til den midterste innstillingen.
  2. Juster sensoren for å dekke området du ønsker.

På samme måte, hva gjør en linjesporingssensor? De Linjesporingssensorer kan oppdage de grunnleggende fargene på objekter og overflater ved å sikte direkte mot dem på nært hold. De gjøre så ved å belyse en overflate med sin infrarøde LED og deretter måle hvor mye lys som reflekteres tilbake.

På samme måte spørs det, hvordan virker irriterende lyssensorer?

De Lyssensor bruker en fotocelle som lar roboten din oppdage og reagere på lys . Med lyssensor , kan du programmere en helt ny rekke funksjoner til roboten din. Et programmeringssett er nødvendig for å endre programmet i VEX Kontroller.

Hvordan fungerer en VEX-linjefølger?

De VEX linje Sporingssensor lar roboten skille gjenstander eller overflater basert på hvor mørke eller lyse de er. Den skinner en stråle med infrarødt lys ut på objektet, og måler hvor mye lys som reflekteres tilbake. De Linje Sporingssensor er en analog sensor, og den returnerer verdier i området 0 til 4095.

Anbefalt: