Innholdsfortegnelse:

Hva gjør en VEX-lyssensor?
Hva gjør en VEX-lyssensor?

Video: Hva gjør en VEX-lyssensor?

Video: Hva gjør en VEX-lyssensor?
Video: Hva er diabetes type 2? 2024, Kan
Anonim

De VEX lyssensor lar roboten sanse omgivelsene lys i et rom. I motsetning til linjesporing Sensor , den Lyssensor gjør det ikke generere noen lys , den registrerer bare mengden av lys allerede til stede i et område. De Lyssensor er en analog sensor , og den returnerer verdier i området 0 til 4095.

På denne måten, hva gjør en linjesporingssensor?

De Linjesporingssensorer kan oppdage de grunnleggende fargene på objekter og overflater ved å sikte direkte mot dem på nært hold. De gjøre så ved å belyse en overflate med sin infrarøde LED og deretter måle hvor mye lys som reflekteres tilbake.

I tillegg, hvordan programmerer du en lyssensor i RobotC? Det første vi må gjøre er å konfigurere RobotC for vår lyssensorer . Åpne opp Robot > Motorer og sensorer oppsett, velg kategorien Analog 0-5, og konfigurer deretter anlg0 som rightLight og anlg1 som leftLight. Typen for begge skal settes til Lyssensor.

Deretter er spørsmålet, hvordan fungerer en VEX ultralydsensor?

Funksjon. An ultralyd avstandsmåler sensor gjør det mulig for en robot å oppdage hindringer i sin vei ved å utnytte forplantningen av høyfrekvente lydbølger. De sensor sender ut en 40kHz lydbølge, som spretter av en reflekterende overflate og går tilbake til sensor.

Hvordan programmerer du en lyssensor?

Hvordan programmere en lyssensor

  1. Vri "Lite" og "Time" kontrollknappene (plassert på høyre og venstre side av sensorbasen bakover) mot klokken til de hver peker på "Test". Vri "Sens (Sensor)"-kontrollknappen (plassert mellom "Lite" og "Time"-knappene) til den midterste innstillingen.
  2. Juster sensoren for å dekke området du ønsker.

Anbefalt: