Er Let bedre enn VAR?
Er Let bedre enn VAR?

Video: Er Let bedre enn VAR?

Video: Er Let bedre enn VAR?
Video: Врачи сделали кесарево и не поверили глазам! Такое случается раз в миллион лет! 2024, Kan
Anonim

Hovedforskjellen er omfangsforskjellen, mens la kan bare være tilgjengelig innenfor omfanget det er deklarert, som i for loop, var kan nås utenfor sløyfen for eksempel. la lar deg deklarere variabler som er begrenset i omfang til blokken, setningen eller uttrykket den brukes på.

Så, hva er bedre å la eller VAR?

la er det nye var . Tilsynelatende er den eneste forskjellen det var blir scoped til gjeldende funksjon, mens la blir scoped til gjeldende blokk. Og hvis du ønsker å scope noe finere i en for-blokk eller noe, så kan du gjøre det også. Så mitt instinkt er å slutte å bruke var helt når du skriver ES6-kode.

Man kan også spørre seg, hva er forskjellen mellom VAR og la inn JS? var og la brukes begge til variabeldeklarasjon i javascript men forskjell mellom dem er det var er funksjonsomfang og la er blokkomfanget. Det kan sies at en variabel deklarert med var er definert gjennom hele programmet sammenlignet med la.

Tilsvarende, er la raskere enn VAR?

Når det gjelder ytelsessammenligning, var er raskere og la er tregere inne i loopene mens du kjører eller kjører koden. Re-erklære var erklært en variabel i samme funksjon eller omfang gir opphav til syntaksfeil mens la erklært variabel kan ikke omdeklareres.

Når bør du bruke var for å erklære en variabel over Let?

var tall = 5 tall = "Hei verden" //Dette vil ikke kompilere. Hovedforskjellen er det var variabel verdi kan endre, og la kan 't. Hvis du ønsker å ha en bruker inndata, du ville brukt var så verdien kan endres og bruk la data-type variabel så verdien kan ikke endres.

Anbefalt: