Hva er Dolby Digital Live?
Hva er Dolby Digital Live?

Video: Hva er Dolby Digital Live?

Video: Hva er Dolby Digital Live?
Video: Bester Surround Sound: Disc vs. Streaming ! Dolby Digital, DTS, Atmos, True HD, DTS HD-Master 2024, April
Anonim

Dolby Digital Live (DDL) er en sanntidskodingsteknologi for interaktive medier som videospill. Den konverterer alle lydsignaler på en PC eller spillkonsoll til en 5.1-kanals 16-bit/48 kHz Dolby Digital formaterer med 640 kbit/s og transporterer den via en enkelt S/PDIF-kabel.

Så, hva betyr Dolby Digital?

Dolby Digital , tidligere kjent som AC-3, er en digital lydkodingsteknikk som reduserer mengden data som trengs for å produsere lyd av høy kvalitet. Dolby Digital er brukes med digital allsidige plater (DVDer), høy definisjon TV (HDTV), og digital kabel- og satellittoverføringer.

Videre, hva er forskjellen mellom Dolby Digital og Dolby Digital Plus? Lydkvalitet – Med flere kanaler og mindre komprimering, Digital Dolby pluss har en forbedret lyd og en realistisk lydfølelse. Videre gjør denne teknologien det mulig for innholdsskaperne å gi flerkanalslyd med bedre bithastigheter. Brukerstøtte - Dolby Digital pluss dekker integrasjon med Blu-Ray-spillere.

På samme måte kan man spørre seg, hva er bedre DTS eller Dolby Digital?

Hovedforskjellen mellom DTS og DolbyDigital sees i bithastigheter og komprimeringsnivåer. Dolby digital komprimerer 5,1 kanal digital lyddata ned til en råbithastighet på 640 kilobits per sekund (kbps). Hva dette betyr er det DTS har potensial til å produsere bedre lydkvalitet enn DolbyDigital.

Hvordan fungerer Dolby-lyd?

Dolby Surround gjengir effekten av Dolby Stereo på kino, men det virker litt annerledes. De lyd kanaler er kodet som magnetiske spor på videobånd eller kringkastes som et TV-signal, i stedet for å legges ned som optiske spor.

Anbefalt: