Hva er Redis Pubsub?
Hva er Redis Pubsub?

Video: Hva er Redis Pubsub?

Video: Hva er Redis Pubsub?
Video: Spring Boot | Spring Data Redis Messaging - PubSub example | JavaTechie 2024, Kan
Anonim

Redis Pub/Sub implementerer meldingssystemet der avsenderne (i redis terminologi kalt publishers) sender meldingene mens mottakerne (abonnentene) mottar dem. Linken som meldingene overføres med kalles kanal. I Redis , kan en klient abonnere på et hvilket som helst antall kanaler.

Derav, hvordan fungerer en pub/sub?

Publiser/abonner på meldinger, eller pub / under meldingstjenester, er en form for asynkron tjeneste-til-tjeneste-kommunikasjon som brukes i serverløse og mikrotjenester-arkitekturer. I en pub / under modell, mottas enhver melding publisert til et emne umiddelbart av alle abonnenter på emnet.

Man kan også spørre, hva er Redis MQ? Redis MQ Klient/server A redis -basert meldingskø klient/server som kan hostes i hvilken som helst. NET- eller ASP. NET-applikasjon. Alle Redis MQ Verter bor i ServiceStack. Serverprosjekt og gir de mange fordelene ved å bruke en Meldingskø.

Folk spør også, kan Redis brukes som meldingsmegler?

I sin kjerne, Redis er et datalager i minnet som kan være brukt enten som en nøkkelverdibutikk med høy ytelse eller som en meldingsformidler . Den er også perfekt for sanntidsdatabehandling.

Hva er pub/sub-arkitektur?

Publiser-abonner ( pub / under ) er et meldingsmønster der utgivere sender meldinger til abonnenter. I programvare arkitektur , pub / under meldingstjenester gir umiddelbare hendelsesvarsler for distribuerte applikasjoner, spesielt de som er frakoblet til mindre, uavhengige byggeblokker.

Anbefalt: