Ved hvilken lukkerhastighet stopper bevegelsen?
Ved hvilken lukkerhastighet stopper bevegelsen?

Video: Ved hvilken lukkerhastighet stopper bevegelsen?

Video: Ved hvilken lukkerhastighet stopper bevegelsen?
Video: Gregory Chaitin: Complexity, Metabiology, Gödel, Cold Fusion 2024, April
Anonim

Hvis bevegelse er treg, som om noen vifter med hånden, kan du sannsynligvis fryse det bevegelse med 1/100 sekund lukkerhastighet . Men hvis hastighet av bevegelse er rask, som noen som svinger et balltre, kan det hende du trenger 1/1000 sekund for å fryse handlingen.

Følgelig, hva er den beste lukkerhastigheten for objekter i bevegelse?

Fort lukkerhastigheter som 1/1000 betyr lukker åpnes og lukkes med en hastighet på 1/1000 av et sekund. Fort lukkerhastigheter er gode for rask- objekter i bevegelse - som biler eller folk som løper eller hopper. Langsom lukkerhastigheter (som 1/10) betyr lukker åpnes og lukkes med en hastighet på 1/10 av et sekund.

I tillegg, hva bør du bruke når du fotograferer med en veldig lav lukkerhastighet? Slik tar du bildet med lav lukkerhastighet

  1. Manuell modus: Sett kameraet i manuell modus (med mindre lukkerhastigheten vil være lengre enn 30 sekunder, bruk i så fall Bulb-modus).
  2. Reduser ISO: Sett ISO på den laveste opprinnelige innstillingen.
  3. Stopp ned blenderåpningen: Still inn blenderåpningen på den minste innstillingen.

Så, hva er en lukkerhastighetsstopp?

EN Stoppe er en dobling eller halvering av mengden lys som slipper inn når du tar et bilde. Mengden lys som fanges mens du tar et bilde er kjent som eksponeringen, og den påvirkes av tre ting - lukkerhastighet , blenderdiameteren og ISO eller filmen hastighet.

Hva er bevegelsesfrysing i fotografering?

Frys bevegelse bruker innstillingene på kameraet for å stoppe bevegelse som skjer i din bilde . Som fotograf du ønsker å få lukkerhastigheten og blenderåpningen til å fungere sammen for å skape en skarp bilde , fryser de bevegelse av emnet ditt.

Anbefalt: