Hva er Ansible inventar?
Hva er Ansible inventar?

Video: Hva er Ansible inventar?

Video: Hva er Ansible inventar?
Video: Бармалей_Рассказ_Слушать 2024, September
Anonim

De Ansible inventar fil definerer verter og grupper av verter som kommandoer, moduler og oppgaver i en spillebok fungerer på. Filen kan være i ett av mange formater avhengig av din Ansible miljø og plugins. Om nødvendig kan du også lage prosjektspesifikke inventar filer på alternative plasseringer.

På samme måte spør folk, hva slags varelager er i Ansible?

I Ansible , Det er to typer inventar filer: Statisk og Dynamisk. La oss ta en titt på hver av disse og se hvordan vi kan håndtere dem. Nå antar vi at du allerede har installert Ansible på kontrollnoden din, og konfigurert passordløs SSH-tilkobling til de administrerte vertene dine.

Foruten ovenfor, hva er Ansible-rollen? Roller gi et rammeverk for fullstendig uavhengige eller gjensidig avhengige samlinger av variabler, oppgaver, filer, maler og moduler. I Ansible , den rolle er den primære mekanismen for å dele opp en spillebok i flere filer. Dette forenkler å skrive komplekse lekebøker, og det gjør dem enklere å gjenbruke.

Bare så, hvor er inventarfilen plassert som standard Ansible?

De standard plassering til inventar er en fil kalt /etc/ mulig / verter . Du kan spesifisere en annen inventarfil på kommandolinjen ved å bruke -i-alternativet.

Hvilke porter bruker Ansible?

Ansible ikke-standard ssh havn. Hvordan kjøre playbooks mot en vert løping ssh på en annen port enn port 22. Ansible er et enkelt automatiserings- eller konfigurasjonsadministrasjonsverktøy, som gjør det mulig å utføre en kommando/skript på eksterne verter i en adhoc eller ved å bruke playbooks.

Anbefalt: