Hva er Ansible og terraform?
Hva er Ansible og terraform?

Video: Hva er Ansible og terraform?

Video: Hva er Ansible og terraform?
Video: Ansible vs. Terraform: What's the difference? 2024, Kan
Anonim

Ansible er et automatiseringsverktøy som hjelper til med å fjerne kompleksitet og akselerere DevOps-initiativer. Støttet av RedHat Terraform fungerer som en orkestrator, og bruker Packer for automatisering. Terraform er mer et verktøy for klargjøring av infrastruktur. Terraform snakker med VMWare, AWS, GCP og distribuerer infrastruktur.

Spørsmålet er også, hva er forskjellen mellom Ansible og terraform?

Ansible er først og fremst et konfigurasjonsadministrasjonsverktøy, vanligvis forkortet som "CM", og Terraform er et orkestreringsverktøy. Terraform er slik. Terraform vil lagre tilstanden til miljøet, og hvis noe er ute av drift eller mangler, vil det automatisk gi den ressursen når den kjøres igjen.

kan Ansible erstatte terraform? Du kan bruk Terraform å ringe Ansible . Terraform er et flott verktøy for klargjøring av infrastruktur, men du har kanskje lagt merke til at det ikke kommer med et konfigurasjonsstyringssystem.

Vet også, hvordan bruker du Ansible og terraform?

Lag infrastruktur med Terraform og så bruk Ansible med dynamisk beholdning uavhengig av hvordan forekomstene dine ble opprettet. Så du oppretter først en infra med terraform gjelder og så påkaller du mulig -playbook -i inventarside. yml, der inventory dir inneholder dynamiske inventory scripts.

Hva brukes terraform til?

Terraform er et verktøy for å bygge, endre og versjonere infrastruktur sikkert og effektivt. Terraform kan administrere eksisterende og populære tjenesteleverandører samt tilpassede interne løsninger. Konfigurasjonsfiler beskriver til Terraform komponentene som trengs for å kjøre en enkelt applikasjon eller hele datasenteret.

Anbefalt: