Innholdsfortegnelse:

Hva er OOM-morderen når kjører den og hva gjør den?
Hva er OOM-morderen når kjører den og hva gjør den?

Video: Hva er OOM-morderen når kjører den og hva gjør den?

Video: Hva er OOM-morderen når kjører den og hva gjør den?
Video: Hva gjør USA-ekspertene nå? 2024, April
Anonim

De OOM morder fungerer ved å gjennomgå alle løping prosesser og tildele dem en dårlighetsscore. Prosessen som har høyest poengsum er den som blir drept. De OOM morder tildeler en dårlighetsscore basert på en rekke kriterier.

Vet også, hvordan aktiverer jeg OOM killer?

oom -kill er vant til muliggjøre og deaktiver OOM - Morder . Hvis du vil aktiver OOM - Morder runtime, og bruk deretter sysctl-kommandoen til muliggjøre at. Den andre måte å aktivere eller deaktiver er å skrive panic_on_oom-variabelen, kan du alltid sjekke verdien i /proc.

Videre, hva er Oom_score? Linux-kjernen gir en poengsum til hver kjørende prosess som kalles oom_score som viser hvor sannsynlig det er at det blir avsluttet i tilfelle lite tilgjengelig minne. Poengsummen er proporsjonal med mengden minne som brukes av prosessen. De oom_score av en prosess kan finnes i /proc-katalogen.

Med tanke på dette, hvordan deaktiverer jeg OOM killer?

7 svar

  1. Deaktiver OOM Killer (sett vm.oom-kill = 0 i /etc/sysctl.conf)
  2. Deaktiver minne overcommit (Sett vm.overcommit_memory = 2 i /etc/sysctl.conf) Merk at dette er en treverdi: 0 = "estimer om vi har nok RAM", 1 = "Si alltid ja", 2 = "si nei hvis vi ikke har minnet")

Hva skjer når Linux går tom for minne?

Når operativsystemet er ute RAM og har ingen swap, forkaster den rene sider. Uten bytte vil systemet gjøre det gå tom for av virtuelle hukommelse (strengt tatt RAM+swap) så snart den ikke har flere rene sider å kaste ut. Da vil det måtte drepe prosesser. Løping ute RAM er helt normalt.

Anbefalt: