Hva betyr imperativ stemme?
Hva betyr imperativ stemme?

Video: Hva betyr imperativ stemme?

Video: Hva betyr imperativ stemme?
Video: НАШИ ВОЖАТЫЕ ОПАСНЫЕ ПРЕСТУПНИКИ! ЛАГЕРЬ БЛОГЕРОВ в опасности! 2024, Kan
Anonim

I engelsk grammatikk, den imperativ stemning er formen av verbet som gir direkte kommandoer og forespørsler, for eksempel "Sitt stille" og "Tell dine velsignelser." De imperativ stemning bruker null infinitivformen, som (med unntak av være) er den samme som den andre personen i presens.

Her, hva er imperativ og eksempler?

Setningen som brukes til å formidle en kommando, en forespørsel eller et forbud kalles en avgjørende setning. Denne typen setninger tar alltid den andre personen (deg) for emnet, men mesteparten av tiden forblir emnet skjult. Eksempler : Ta med meg et glass vann. Ikke rør telefonen min.

Man kan også spørre, hva er en imperativ kommando? An avgjørende setning gir en kommando . Det ender vanligvis med et punktum, men det kan også ende med et utropstegn (!). Kommandoer spør eller be folk gjøre noe. Vennligst send saltet.

Videre, hvilken setning er i imperativstemmen?

Setningen som står i imperativstemmen er følgende: Gjør leksene dine så snart du kommer hjem. Forklaring: En imperativsetning er en type setning som gir råd eller instruksjoner, og uttrykker en kommando eller en ordre.

Hva er de to typene imperativ setning?

Imperativsetninger er en av de fire setningstypene ( deklarativ , spørrende, imperativ, utropsord). Imperativsetninger gir kommandoer. Stoppe!

Hva er funksjonen til en imperativ setning?

  • Hjelp!
  • Gå nå!
  • Ikke sitt der.

Anbefalt: