Hvorfor er homomorf kryptering viktig?
Hvorfor er homomorf kryptering viktig?

Video: Hvorfor er homomorf kryptering viktig?

Video: Hvorfor er homomorf kryptering viktig?
Video: What is Homomorphic Encryption Explained | Paillier Cryptosystem | PHE | SHE | FHE 2024, Kan
Anonim

De homomorf kryptering representerer fremtiden for kryptografiske teknikker da den lar deg utføre operasjoner på kryptert data uten å måtte dekryptere dem. Å dra nytte av PHE-ordningene vil være spesielt gunstig for cloud computing.

På denne måten, hvorfor trenger vi homomorf kryptering?

Homomorf kryptering bidrar til å beskytte integriteten til dataene dine ved å la andre manipulere dem kryptert form mens ingen (bortsett fra du som den private nøkkelholderen) kan forstå eller få tilgang til de dekrypterte verdiene.

er homomorf kryptering mulig? Homomorf kryptering gjør det mulig å analysere eller manipulere kryptert data uten å avsløre dataene for noen. Deretter kan bare personen med den matchende private nøkkelen få tilgang til de ukrypterte dataene etter at funksjonene og manipulasjonen er fullført.

På samme måte kan man spørre seg, hvordan fungerer homomorf kryptering?

Homomorf kryptering er en form for kryptering som tillater beregning på chiffertekster, genererer en kryptert resultat som, når de er dekryptert, samsvarer med resultatet av operasjonene som om de hadde blitt utført på klarteksten. Homomorf kryptering kan brukes for personvernbevarende outsourcet lagring og beregning.

Hva er RSA-kryptering?

RSA algoritme. RSA (Rivest–Shamir–Adleman) er en algoritme som brukes av moderne datamaskiner til kryptere og dekryptere meldinger. Det er en asymmetrisk kryptografisk algoritme. Asymmetrisk betyr at det er to forskjellige nøkler. Dette kalles også offentlig nøkkel kryptografi , fordi en av nøklene kan gis til hvem som helst.

Anbefalt: