Hva er hensikten med generikk i Java?
Hva er hensikten med generikk i Java?

Video: Hva er hensikten med generikk i Java?

Video: Hva er hensikten med generikk i Java?
Video: Полный курс TypeScript за час | Тайпскрипт для начинающих 2024, Kan
Anonim

Generikk i Java . Generiske legemidler er et anlegg av generisk programmering som ble lagt til Java programmeringsspråk i 2004 i versjon J2SE 5.0. De ble designet for å forlenge Java sine type system for å tillate "en type eller metode for å operere på objekter av forskjellige typer samtidig som den gir sikkerhet for kompileringstidstype".

Herav, hva er hovedbruken av generiske medisiner i Java?

Generiske legemidler tillater en type eller metode å betjene objekter av forskjellige typer samtidig som den gir sikkerhet for kompileringstid Java et fullstendig statisk skrevet språk. Generiske legemidler er en av de mest kontroversielle Java språkfunksjoner.

Deretter er spørsmålet, når bør du bruke generika? Java inkorporerte Generics i Java 5.0 for å oppnå:

  1. Typesikkerhet sikrer at når typeargumentet er brukt, tillates ingen annen datatype inn i metoden eller boksen og unngår behovet for støping.
  2. Generisk programmering/parametrisk polymorfisme.

Dessuten, hva er poenget med generikk i Java?

I et nøtteskall, generiske legemidler gjør det mulig for typer (klasser og grensesnitt) å være parametere når de definerer klasser, grensesnitt og metoder. På samme måte som de mer kjente formelle parameterne som brukes i metodedeklarasjoner, gir typeparametere en måte for deg å gjenbruke den samme koden med forskjellige innganger.

Hvordan fungerer generikk i Java?

Kort oppsummert Generiske legemidler i Java er syntacticsugar og lagrer ingen typerelatert informasjon under kjøring. All typerelatert informasjon slettes av Type Erasure, dette var hovedkravet under utviklingen Generiske legemidler funksjon for å gjenbruke alle Java kode skrevet uten Generiske legemidler.

Anbefalt: