Hvordan kan du finne ut om to objekter er like?
Hvordan kan du finne ut om to objekter er like?

Video: Hvordan kan du finne ut om to objekter er like?

Video: Hvordan kan du finne ut om to objekter er like?
Video: JS Tutorial: Find if Two Object Values are Equal to Each Other 2024, Kan
Anonim

Hvis to objekter har samme form, de kalles " lignende ." Når to tallene er lignende , er forholdene mellom lengdene til deres tilsvarende sider like. Til avgjøre om trekantene vist er lignende , sammenligne deres tilsvarende sider.

Videre, hvordan vet du om to objekter er like?

Hvis de to gjenstander har samme verdier, er lik () vil returnere sant. I den andre sammenligningen, er lik () sjekker for å se om den beståtte gjenstand er null, eller hvis det er skrevet som en annen klasse. Hvis det er en annen klasse enn gjenstander er ikke lik . Endelig, er lik () sammenligner gjenstander ' Enger.

når det brukes med objekter Hva sammenligner egentlig likhet ==-operatoren? De likestillingsoperatør (==) er brukt til sammenligne to verdier eller uttrykk. Det er brukt til sammenligne tall, strenger, boolske verdier, variabler, gjenstander , matriser eller funksjoner. Resultatet er TRUE hvis uttrykkene er det lik og FALSE ellers.

Hvordan sammenligner du objekter på denne måten?

== sammenligner gjenstand referanser, sjekker den om de to operandene peker til det samme gjenstand (ikke tilsvarende gjenstander , det samme gjenstand ). Hvis du vil sammenligne strenger (for å se om de inneholder de samme tegnene), må du sammenligne strengene ved hjelp av lik.

Kan vi sammenligne objekter i JavaScript?

Sammenligne objekter er enkelt, bruk === eller Gjenstand .er(). Denne funksjonen returnerer sann hvis de har samme referanse og usann hvis de gjøre ikke. Igjen, la meg understreke, det er det sammenligne referansene til gjenstander , ikke verdien av gjenstander . Så fra eksempel 3, Gjenstand .is(obj1, obj2); ville returnert falsk.

Anbefalt: