Hvordan jobber Jenkins med Docker?
Hvordan jobber Jenkins med Docker?

Video: Hvordan jobber Jenkins med Docker?

Video: Hvordan jobber Jenkins med Docker?
Video: Manage Multi Container Apps with #dockercompose | #CloudNativeNinja PT4 2024, April
Anonim

Jenkins brukes til å bygge og distribuere applikasjonen din fra kildekoden. Du kan kjøre applikasjonen din inne Docker container. Jenkins kan bygge Docker bilde med applikasjonen din og skyv den til offentlig eller privat Docker register.

På samme måte kan man spørre seg, støtter Jenkins Docker?

Bruker Docker Global variabel i din Jenkins Rørledninger I dag bruker kontinuerlig levering (CD) rørledninger containere. I mange implementeringer er det primære arbeidsflyten/orkestreringsverktøyet for CD-rørledninger Jenkins . Og det primære containerorkestreringsverktøyet er Docker.

Deretter er spørsmålet, hva er forskjellen mellom Jenkins og Docker? Docker er en containermotor som kan opprette og administrere containere, mens Jenkins er en CI-motor som kan kjøre build/test på appen din. Docker brukes til å bygge og kjøre flere bærbare miljøer i programvarestabelen din. Jenkins er et automatisert programvaretestverktøy for appen din.

I tillegg, hvordan kobler jeg Jenkins til Docker?

Docker plugin er en "Cloud"-implementering. Du må redigere Jenkins Systemkonfigurasjon ( Jenkins > Administrer > Systemkonfigurasjon) og legg til en ny sky av typen " Docker ". Konfigurer Docker (eller Swarm frittstående) API URL med nødvendig legitimasjon. En testknapp lar deg forbindelse med API er godt satt.

Hvordan fungerer Jenkins?

Jenkins er et automatiseringsverktøy med åpen kildekode skrevet i Java med plugins bygget for kontinuerlig integrasjon. Jenkins brukes til å bygge og teste programvareprosjektene dine kontinuerlig, noe som gjør det enklere for utviklere å integrere endringer i prosjektet, og gjør det enklere for brukere å få en ny versjon.

Anbefalt: