Hva er moderne blokkchiffer?
Hva er moderne blokkchiffer?

Video: Hva er moderne blokkchiffer?

Video: Hva er moderne blokkchiffer?
Video: Moderne roser - hva er det? 2024, Kan
Anonim

Definisjon • En symmetrisk nøkkel moderne blokkchiffer krypterer en n-bit blokkere av klartekst eller dekrypterer en n-bit blokkere av chiffertekst . • Krypterings- eller dekrypteringsalgoritmen bruker en k-bit nøkkel.

I forhold til dette, hva er blokkchiffer med eksempel?

EN blokkchiffer er en krypteringsmetode som bruker en deterministisk algoritme sammen med en symmetrisk nøkkel for å kryptere en blokkere av tekst, i stedet for å kryptere én bit om gangen som i stream chiffer . Til eksempel , en vanlig blokkchiffer , AES, krypterer 128 bits blokker med en nøkkel med forhåndsbestemt lengde: 128, 192 eller 256 biter.

For det andre, hvordan fungerer blokkchiffer? EN blokkchiffer er en metode for å kryptere tekst (for å produsere chiffertekst ) der en kryptografisk nøkkel og algoritme brukes på en blokkere av data (for eksempel 64 sammenhengende biter) samtidig som en gruppe i stedet for én bit om gangen. Den viktigste alternative metoden, som brukes mye sjeldnere, kalles strømmen chiffer.

For det andre, hva er moderne chiffer?

Chiffer . Generelt, a chiffer er ganske enkelt bare et sett med trinn (en algoritme) for å utføre både en kryptering og den tilsvarende dekrypteringen. Til tross for at det kanskje ser ut til å være et relativt enkelt konsept, chiffer spille en avgjørende rolle i moderne teknologi.

Hva er det sikreste blokkchifferet?

AES - En amerikansk føderal regjeringsstandard siden 2002, AES eller Advanced Kryptering Standard er uten tvil mest bredt brukt blokkchiffer i verden. Den har en blokkere størrelse på 128 biter og støtter tre mulige nøkkelstørrelser - 128, 192 og 256 biter. Jo lengre nøkkelstørrelse, jo sterkere kryptering.

Anbefalt: