Hvordan deles symmetriske nøkler?
Hvordan deles symmetriske nøkler?

Video: Hvordan deles symmetriske nøkler?

Video: Hvordan deles symmetriske nøkler?
Video: Как использовать формы для декора на мебели 101 2024, Kan
Anonim

Symmetrisk nøkkel kryptografi er en kryptering system der avsender og mottaker av en melding dele en enkelt, vanlig nøkkel som brukes til å kryptere og dekryptere meldingen.

Også spurt, hvordan deles hemmelig nøkkel?

EN delt hemmelighet er en kryptografikk nøkkel eller data som kun er kjent for partene som er involvert i en sikret kommunikasjon. De delt hemmelighet kan være alt fra passord eller passfraser, til et tilfeldig tall eller en rekke tilfeldig valgte data.

Også, hvordan fungerer symmetriske nøkler? I symmetrisk - nøkkelkryptering , hver datamaskin har en hemmelighet nøkkel (kode) som den kan bruke til å kryptere en pakke med informasjon før den sendes over nettverket til en annen datamaskin. Symmetrisk - nøkkelkryptering er i hovedsak det samme som en hemmelig kode som hver av de to datamaskinene må kjenne til for å dekode informasjonen.

På samme måte, hva er symmetrisk nøkkelfordeling?

I symmetrisk nøkkel kryptografi, må begge parter ha en hemmelighet nøkkel som de må bytte før de bruker evt kryptering . I offentligheten nøkkel kryptografi, den nøkkeldistribusjon av det offentlige nøkler gjøres gjennom offentlig nøkkel servere.

Hvordan finner du den symmetriske nøkkelen?

Antallet av nøkler kreves for å koble til N parter ved hjelp av symmetrisk kryptografi er gitt av formel : (N * (N-1)) / 2. Jeg liker å skrive det (N²-N)/2 fordi å se firkanten hjelper meg å huske at det er formel til symmetrisk algoritmer. Asymmetrisk er ganske enkelt 2N.

Anbefalt: