Hva er det beste alternativet til et sektordiagram?
Hva er det beste alternativet til et sektordiagram?

Video: Hva er det beste alternativet til et sektordiagram?

Video: Hva er det beste alternativet til et sektordiagram?
Video: Diagrammer 2024, Kan
Anonim

Enkel bar diagram eller stablet stang diagram

Definitivt, den beste alternativet for en Kake diagram / smultring diagram er en enkel bar kurve fordi vi i så fall bare må sammenligne én dimensjon, lengde med mer klarhet og mindre kutter.

På samme måte, hvorfor bør du aldri bruke kakediagrammer?

Problemet med kakediagrammer er det de tvinge oss til å sammenligne områder (eller vinkler), noe som er ganske vanskelig. Et bedre alternativ for å visualisere deler-til-hel-relasjonene til et datasett er linjen diagram . Dette er fordi det lar oss sammenligne de forskjellige objektene etter deres lengde, som er en dimensjonale.

Foruten ovenfor, hvordan løser du sektordiagrammer? Lesning Kakediagrammer For å beregne prosenten hver skive er verdt, mål vinkelen til hver skive og del denne på 360 og gang den med 100. For å finne antall datastykker hver skive representerer, multipliser prosenten som hver skive er verdt med det totale antallet av datasettene.

Folk spør også hvorfor stolpediagrammer er bedre enn sektordiagrammer?

De bar /kolonne diagram utmerker seg ved å vise diskrete data mens man sammenligner ett datapunkt vs . en annen, mens Kake diagram er den klassiske måten å vise hvordan ulike deler utgjør en helhet. Begge gjør det enkelt for lesere å sammenligne verdier i forhold til hverandre.

Hva gjør et sektordiagram misvisende?

Kake diagram . Bruken av prosenter som etiketter på en Kake diagram kan være villedende når prøvestørrelsen er liten. Å lage en Kake diagram 3D eller legge til en skrå vilje gjøre tolkning vanskelig på grunn av forvrengt effekt av perspektiv. Bar-charted pai grafer der høyden på skivene er variert kan forvirre leseren.

Anbefalt: