Hva er generaliseringsfeil i maskinlæring?
Hva er generaliseringsfeil i maskinlæring?

Video: Hva er generaliseringsfeil i maskinlæring?

Video: Hva er generaliseringsfeil i maskinlæring?
Video: IAML8.5 Generalization error 2024, Kan
Anonim

I overvåket læring applikasjoner i maskinlæring og statistisk læring teori, generaliseringsfeil (også kjent som ut-av-prøven feil ) er et mål på hvor nøyaktig en algoritme er i stand til å forutsi utfallsverdier for tidligere usett data.

Følgelig, hva er de vanlige typene feil i maskinlæring?

For binære klassifiseringsproblemer er det to primære typer feil . Type 1 feil (falske positive) og Type 2 feil (falske negativer). Det er ofte mulig gjennom modellvalg og justering å øke den ene mens den andre reduseres, og ofte må man velge hvilken feiltype er mer akseptabelt.

Vet også, hva er overfitting i maskinlæring? Overfitting i maskinlæring Overfitting refererer til en modell som modellerer treningsdataene for godt. Overmontering skjer når en modell lærer detaljene og støyen i treningsdataene i den grad det påvirker ytelsen til modellen negativt på nye data.

Også spurt, hva er generaliseringsytelse?

De generaliseringsytelse av en læringsalgoritme refererer til opptreden på data utenfor utvalget av modellene lært av algoritmen.

Hva er klassifiseringsfeil?

Klassifiseringsfeil . De klassifiseringsfeil EJeg av et individuelt program i avhenger av antall prøver som er feil klassifisert (falske positive pluss falske negativer) og evalueres med formelen: hvor f er antall prøvetilfeller som er feil klassifisert, og n er det totale antallet prøvetilfeller.

Anbefalt: