Hva er vedvarende lagring i Docker?
Hva er vedvarende lagring i Docker?

Video: Hva er vedvarende lagring i Docker?

Video: Hva er vedvarende lagring i Docker?
Video: Docker Volumes with Persistent Data in Containers | Beginners Tutorial 2024, Kan
Anonim

Docker datamengder

Et datavolum er en katalog i filsystemet til verten som brukes til å lagre vedvarende data for en beholder (vanligvis under /var/lib/ havnearbeider /volum). Informasjon skrevet til et datavolum administreres utenfor Oppbevaring driver som vanligvis brukes til å administrere Docker Bilder.

Også spurt, er Docker-containere vedvarende?

EN container har derfor ikke vedvarende lagring som standard. Derimot, Docker gir to funksjoner som gir tilgang til flere vedvarende lagringsressurser – Docker volumer og data containere.

For det andre, hvorfor trenger vi vedvarende lagring? Vedvarende lagring er behov for å lagre data i en ikke-flyktig enhet under og etter kjøring av et program. Klassisk, når systemet ikke har nok RAM og behov for å lagre data på en intern disk. For å være spesifikk vedvarende lagring er behov for når: systemet er slått av.

Vet også, hva er en vedvarende lagring?

Vedvarende lagring er noen data Oppbevaring enhet som beholder data etter at strømmen til den enheten er slått av. Vedvarende lagring systemer kan være i form av fil, blokk eller objekt Oppbevaring.

Hvor lagres Docker-volumer?

Volumer lagres i en del av vertsfilsystemet som administreres av Docker (/var/lib/ havnearbeider / volumer / på Linux). Ikke- Docker prosesser skal ikke endre denne delen av filsystemet. Volumer er den beste måten å holde data på Docker . Bindfester kan være lagret hvor som helst på vertssystemet.

Anbefalt: