Hvordan oppnås konsensus i Blockchain?
Hvordan oppnås konsensus i Blockchain?

Video: Hvordan oppnås konsensus i Blockchain?

Video: Hvordan oppnås konsensus i Blockchain?
Video: Consensus in Blockchain 2024, April
Anonim

Hva er en Konsensus Mekanisme? EN konsensus mekanisme er en feiltolerant mekanisme som brukes i datamaskiner og blokkjede systemer for å oppnå den nødvendige avtalen om en enkelt dataverdi eller en enkelt tilstand av nettverket blant distribuerte prosesser eller multiagentsystemer, for eksempel med kryptovalutaer.

I denne forbindelse, hva er konsensusalgoritme i Blockchain?

Konsensusalgoritme . EN konsensusalgoritme kan defineres som mekanismen som en blokkjede nettverksrekkevidde konsensus . Offentlig (desentralisert) blokkkjeder er bygget som distribuerte systemer, og siden de ikke er avhengige av en sentral myndighet, må de distribuerte nodene bli enige om gyldigheten av transaksjoner.

På samme måte, hvorfor trenger vi konsensus i Blockchain? Dette er fordi blokkjede gir ikke det desentraliserende miljøet. Derfor vi trenger konsensus algoritmer for å sikre systemet er fullstendig desentralisert. Så, blokkjede Teknologi ville bare tillate du å lage en annen strukturert database, men den vil ikke utføre desentraliseringsprosessen.

Angående dette, hvordan oppnås konsensus i Bitcoin?

Den mest kjente metoden for å nå konsensus på en blokkjede er proof-of-work (PoW) ordningen, som brukes av Bitcoin . I motsetning til løsningen i PBFT, krever ikke PoW at alle parter på nettverket (alle noder) sender inn sine individuelle konklusjoner for å få en konsensus å være nådd.

Hva er konsensusalgoritmer?

Konsensusalgoritme : A konsensusalgoritme er en prosess innen informatikk som brukes for å oppnå enighet om en enkelt dataverdi blant distribuerte systemer. Konsensusalgoritmer er designet for å oppnå pålitelighet i et nettverk som involverer flere noder.

Anbefalt: