Hva er token range i Cassandra?
Hva er token range i Cassandra?

Video: Hva er token range i Cassandra?

Video: Hva er token range i Cassandra?
Video: Я НЕНАВИЖУ ТАКОЙ OFFROAD / ПОДСТАВА ОТ ДЖИПЕРОВ 2024, April
Anonim

EN token i Cassandra er en Hash-verdi. Når du prøver å sette inn data i Cassandra , vil den bruke en algoritme for å hash primærnøkkelen (som er kombinasjonen av partisjonsnøkkelen og klyngekolonnen i tabellen). De token-område for data er 0 – 2^127. Hver node i en Cassandra klynge, eller "ring", er gitt en initial token.

Videre, hva er Vnode i Cassandra?

Virtuelle noder i en Cassandra klynge kalles også vnoder . Vnoder kan defineres for hver fysisk node i klyngen. Hver node i ringen kan inneholde flere virtuelle noder. Når du legger til en ny node til klyngen, får de virtuelle nodene på den like deler av eksisterende data.

Man kan også spørre, hva betyr suksess for Cassandra skriveoperasjon? Suksess betyr data ble skrevet til commit-loggen og memtablen. Koordinatornoden videresender skrive til kopier av den raden.

Også å vite er, hvordan fungerer Cassandra DB?

Cassandra er et peer-to-peer distribuert system som består av en klynge av noder der enhver node kan akseptere en lese- eller skriveforespørsel. Ligner på Amazons Dynamo DB , kommuniserer hver node i klyngen tilstandsinformasjon om seg selv og andre noder ved å bruke peer-to-peer sladder kommunikasjonsprotokollen.

Hvordan skriver Cassandra data?

De Skrive Sti når en skrive inntreffer, Cassandra lagrer data i en struktur i minnet, memtablen, og legger også til skriver til commit-logg på disken. Membablen er en skrive -tilbake cache av data partisjoner som Cassandra ser opp med nøkkel. Jo mer et bord brukes, desto større må minnetabellen være.

Anbefalt: