Innholdsfortegnelse:

Hvordan lager jeg et rutenettoppsett i CSS?
Hvordan lager jeg et rutenettoppsett i CSS?
Anonim

La oss oppsummere de fire viktige trinnene:

  1. Skape et beholderelement, og erklærer at det vises: Nett ;.
  2. Bruk den samme beholderen til å definere Nett spor ved hjelp av Nett - mal -kolonner og Nett - mal -rader egenskaper.
  3. Plasser underordnede elementer i beholderen.
  4. Angi takrennestørrelsene ved å bruke Nett -gap egenskaper.

Herav, kan jeg bruke CSS grid layout?

Annet enn i Internet Explorer, CSS-rutenettoppsett er uten prefiks i Safari, Chrome, Opera, Firefox og Edge. Støtte for alle egenskapene og verdiene som er beskrevet i disse veiledningene er interoperabel på tvers av nettlesere. Dette betyr at hvis du skriver noen Rutenettoppsett kode i Firefox, skal det fungere på samme måte i Chrome.

I tillegg, bør jeg bruke Flexbox eller grid? Både flexbox og Nett er basert på dette konseptet. Flexbox er best for å ordne elementer i enten en enkelt rad eller en enkelt kolonne. Nett er best for å ordne elementer i flere rader og kolonner. Egenskapen justify-content bestemmer hvordan den ekstra plassen til bøye seg -container distribueres til bøye seg -varer.

På samme måte, hva er 1fr?

1fr er én "brøkenhet", som er en måte å si "det gjenværende rommet i elementet".

Hva er Flexbox grid?

Flexbox er laget for endimensjonale oppsett og Nett er laget for todimensjonale oppsett. Dette betyr at hvis du legger ut elementer i én retning (for eksempel tre knapper inne i en overskrift), bør du bruke Flexbox : Det vil gi deg mer fleksibilitet enn CSS Nett.

Anbefalt: