Er navngitte tupler foranderlige?
Er navngitte tupler foranderlige?

Video: Er navngitte tupler foranderlige?

Video: Er navngitte tupler foranderlige?
Video: Den fantastiske foranderlige uforanderlige tuple og andre filosofiske digressioner 2024, April
Anonim

Tenk på etiketter, ikke bokser. Python tupler har et overraskende trekk: de er uforanderlige, men verdiene deres kan endre seg. Dette kan skje når a tuppel har en referanse til evt foranderlig objekt, for eksempel en liste.

På denne måten, hva kalles tupler?

Navngitte tupler er i utgangspunktet lett å lage, lette objekttyper. Oppkalt tuppel instanser kan refereres ved hjelp av objektlignende variabel dereferencing eller standarden tuppel syntaks. De kan brukes på samme måte som struct eller andre vanlige posttyper, bortsett fra at de er uforanderlige.

er tuples mutable C#? Siden tupler er strukturer er det ingen vits i å gjøre dem uforanderlige. Sluttresultatet - C#-tupler er ekstremt lette konstruksjoner - de er konstruksjoner og elementene deres er det foranderlig og direkte adresserbar.

På denne måten, hva er foranderlige motstykker til tupler?

Nett av Tuppel klasse er uforanderlig (selv om noen av elementene er referansetyper, kan du fortsatt få tilgang til egenskapene deres). Foranderlige motstykker ” i ditt programmeringsspråk vil være en hvilken som helst 1-dimensjonal matrise (vektor), liste eller lignende ordnet samling som gir lese- og skrivetilgang til elementene.

Er lister foranderlige?

Lister er foranderlig objekter som betyr at du kan endre en liste objektet etter at det er opprettet. Tuples på den annen side er uforanderlige objekter som betyr at du ikke kan endre et tuppelobjekt etter at det er opprettet.