Hva er bedre å lære spark eller Hadoop?
Hva er bedre å lære spark eller Hadoop?

Video: Hva er bedre å lære spark eller Hadoop?

Video: Hva er bedre å lære spark eller Hadoop?
Video: Video 52 VÆRE eller BLI? Det ER vanskelig med norsk, men du BLIR bedre etterhvert! 2024, Kan
Anonim

Nei, det er ikke obligatorisk lær Hadoop først til lær Spark men grunnleggende kunnskap om Hadoop og HDFS vil legge til en fordel for læringen din Gnist . Gnist er en fremvoksende teknologi og er et marked buzz. Learning Gnist vil være gunstig for din karriere som Gnist fagfolk er mer foretrukket i industrien.

Også å vite er, hvilken er bedre Hadoop eller gnist?

Hadoop er designet for å håndtere batchbehandling effektivt mens Gnist er designet for å håndtere sanntidsdata effektivt. Hadoop er et datarammeverk med høy latens, som ikke har en interaktiv modus mens Gnist er en databehandling med lav latens og kan behandle data interaktivt.

Foruten ovenfor, er gnist bedre enn MapReduce? Nøkkelforskjellen mellom MapReduce vs Apache Spark MapReduce er strengt tatt diskbasert mens Apache Gnist bruker minne og kan bruke en disk for behandling. Gnist er i stand til å utføre batch-behandlingsjobber mellom 10 til 100 ganger raskere enn de Kart reduksjon Selv om begge verktøyene brukes til å behandle Big Data.

Spørsmålet er deretter, er det nødvendig å lære Hadoop for gnist?

Nei, det gjør du ikke trenger å lære Hadoop til lærSpark . Gnist var et selvstendig prosjekt. Men etter YARNand Hadoop 2.0, Gnist ble populær pga Gnist kan kjøre på toppen av HDFS sammen med andre Hadoop komponenter. Hadoop er et rammeverk der du skriverMapReduce jobb ved å arve Java-klasser.

Er Apache-gnist verdt å lære?

1) Lær Apache Spark å få økt tilgang til store data Dataforskere viser interesse for å jobbe med Gnist på grunn av dens evne til å lagre datainnholdsminne som bidrar til å øke hastigheten på maskinen læring arbeidsbelastninger i motsetning tilHadoop MapReduce.

Anbefalt: